top of page

Med salg på over 2 millioner albums og Spotify-streams over 50 millioner alene på "Witch Doctor", samt et helt nyt publikum på TikTok, der genererer hundredvis af millioner af afspilninger, er Cartoons stadig en af Danmarks største musikalske succeser på den internationale musikscene. Det er svært at finde nogen, der ikke kender resten af sangen, når du siger "Ooh ee ooh ah ah".

Cartoons

Efter 20 års radiotavshed er de endelig tilbage med en ny single ‘SHOTS’, udgivet den 24. februar.

Så hvorfor den lange pause? I slutningen af 90'erne toppede deres sange hitlisterne over hele Europa. I 2001 var Cartoons på vej på en verdensomspændende turné, men terrorangrebene den 11. september satte en stopper for disse planer, og verden blev aldrig helt den samme igen.

Bandet vendte tilbage til deres familier og hverdagsliv. Det, bandet ikke vidste, var, at den online verden ikke var klar til at sige farvel til Cartoons endnu. Deres musik blev brugt i tv-showet "The Simpsons", blandt spiludviklere og det bredere gaming-fællesskab samt mange andre steder. Cartoons trådte igen ind i "den virkelige verden" i 2018 med en kort sommerturné på ‘We Love the 90s Music Festival’, og endnu en gang erobrede de Danmark med storm! De sociale medier tændte flere af sporene, som derefter gik viralt på TikTok med hundredvis af millioner af afspilninger. Det største hit "Witch Doctor" havde 2 milliarder "tags" på TikTok i 2020.

Dette var starten på et nyt eventyr. I 2020 bragte Cartoons og deres tidligere producer Kenneth Bager bandet tilbage i studiet, hvilket resulterede i den fængende nye single ‘SHOTS’, som i øjeblikket simrer som en forudgivelse på TikTok. Nummeret er blevet spillet på klubber og koncerter, og internettet er i højspænding i forventning om at få fat i nummeret.

Noget for dig?

bottom of page